top of page

 

 

 

 

Expo Hope and Optimism

 

“Hope and Optimism” heeft geen geografische, politieke of culturele grenzen. Meer dan honderd kunstenaars uit verschillende landen maakten sinds 1990 een kunstwerk rond het thema van hoop en positief denken, ook in moeilijkere tijden. Uniek is dat het de landen zelf waren die een kunstenaar aanduiden. Deze werken zijn beschermd door Unesco.

Het thema “Hoop en Optimisme” is een thema dat tijdsgeest en ruimte overstijgt. Mensen van alle tijden, waar ook ter wereld, kunnen zich identificeren met hoop en optimisme wanneer zij zich in uitdagende situaties of omstandigheden bevinden.

 

Reizende tentoonstelling

 

De expo “Hope and Optimism” reist sinds 1990 de wereld rond. Oxford, London, Den Haag, New York, Gibraltar, Pretoria en Parijs zijn maar enkele van de vele locaties, waar de boodschap succesvol werd onthaald.

In mei 2023 werd nog een tentoonstelling georganiseerd in het Kasteel van Waroux te Ans en in november 2023 werd er voor de derde maal in het Europees Parlement in Brussel geëxposeerd.

 

Schenking aan Zuid Afrika

 

Het aanstekelijke optimisme en al die Internationale ervaringen dreef me naar een van de grootste uitdagingen in mijn leven. Een eerbetoon aan Nelson Mandela, dat blijft een van de belangrijkste pijlers van “Hope and Optimism”.

Het is overigens geen toeval dat een groot deel van de verzameling in Zuid-Afrika terechtkomt. Ik ontmoette Nelson Mandela persoonlijk bij de toekenning van zijn Eredoctoraat in 1993 aan de Vrije Universiteit van Brussel.

Uit liefde voor het land en de persoonlijke ervaring tijdens mijn postgraduaat aan de University of Cape Town schonk ik in 2013, 25 lithografieën uit mijn privé-collectie aan het Ditsong National Museum of Cultural History in Pretoria.

'The Hope and Optimism Expo'

bottom of page